Sac LDPE (folie polietilena) natur 55/70 cm, grosime 0,06 mm

           Sac LDPE (polietilena natur 55/70 cm, grosime 0,06 mm: 

         - Ambalare: 300 buc/bax

         - Destinatie: uz general dar mai ales in industria alimentara deoarece poate veni in contact cu alimentele (se elibereaza agrement sanitar);

        - Conditii de pastrare: temperaturi cuprinse intre -20 si 40 °C, ferite de actiunea directa a razelor solare. A se evita expunerea prelungita in spatii cu umiditate crescuta. Temperatura maxima la care poate fi supus: 40 grade Celsius.    Descrierea produsului: Tehnologia de realizare:extrudare simpla, poate fi utilizat pentru ambalarea in urmatoarele tipuri de echipamente: masini de ambalare tip orizontal sau vertical. Produsul este realizat in conformitate cu prevederile Regulamentului CE nr. 10/14.01.2011, cu Regulamentul EEC nr. 2023/2006 si cu Regulamentul EC nr. 1935/2004 cu privire la materialele care intra in contact direct cu produsul.  Compozitia produsului, atunci cind acesta paraseste facilitatile de productie ale fabricii este in conformitate cu limitele admise pentru metale grele de catre CONEG (SUA) si Directiva EC nr. 94/62; elementele plumb, mercur, cadmiu si crom hexavalent nu sunt adaugate in mod intentionat in retetele de fabricatie iar suma concentratiilor acestor elemente nu depaseste 100 ppm in greutate.

           Produsul este testat pentru verificarea faptului ca acesta nu elibereaza amine aromatice primare si valoarea lor este nedectabila pentru ca concentratia acestora este sub limita de detectie a aparatului, adicé <0,2 microgram/100 ml solutie de test.

           Ftalatii (esterii ftalici) si adipatii (esteri adipici) nu sint utilizati ca aditivi sau ca ingrediente in realizarea produsului. Benzofenona, 4-metilbenzofenona, 2-metilbenzofenona sau dimetoxi-2-fenilacetofenona nu sint incluse in reteta. Nu sexista limitari sau restrictii determinate de componente sau substante folosite in refeta produsului, care sa intre sub incidenta criteriilor de puritate stabilite prin Directiva 2008/60/EC (limite indulcitori), Directiva 95/45//CE (limite coloranti) si Directiva 2008/84/CE (limite aditivi alimentari, alii decit indulcitori sau coloranti).

           Produsul este destinat ambalarii produselor alimentare de tip neutru-usor acid (pH>4,5), produse alimentare acide (pH<4,5) si produse grase. Relatia ariei suprafetei de contact in raport cu volumul de utilizat este 1:1 la produsele din carne ambalate deoarece nu exista spatii goale iar pentru pachete mai mici de 500 g nu se ia in considerare, conform art. 17, alineatul 2 din Directiva EU/10/2011 insa nu are relevanta in cazul de fata, intrucit de la bun inceput metoda determinare a fost aleasa pe baza ipotezei celei mai defavorabile situatii posibile, respectiv, se considera o cantitate de 1 kg simulat produs alimentar inconjurat de 6 dm² ambalaj. Simulantul ales este apa distilata pentru simulantul de tip (A) , si acidul acetic 3% pentru simulantul de tip (B) la o extractie de 10 zile la temperatura de 40 grade Celsius.

  Limitele de migrare globala sau incadrat in valorile admise si sunt de 0.66 mg/dm2 pentru simulantul de tip (A) si respectiv 1.16 mg/dm2 pentru simulantul detip (B). S-a efectuat si o extractie in izooctan pentru simulantul de tip (D) la 40 grade Celsius in 24 de ore obtinandu-se o valoare de migrare globala 1.0 mg/dm2 care se incadreaza in limitele admise . 

            Produsul furnizat nu are in compunere bariera functionala, nu contine substante mutagene, carcinogene, toxice sau nanomeri care sa fie ecranati de catre o bariera functionala. 

  Referinte specifice

  Contact prin WhatsApp